A munka világáról kicsit másképp - pszichológiai és közgazdasági megközelítéssel

Workology360

Workology360

Blogindító

2017. november 13. - DualFocus

A bátyámmal 6-7 éve volt egy nagyon jó, mély filozófiai beszélgetésünk, amikor is kifejtette, hogy minden kornak volt egy-két vagy több olyan működése, ami, mai ésszel visszatekintve, felfoghatatlan. Több példát is hozott, ebből most hármat idézek csak vissza:

  • Görög és Római birodalom - Rabszolgatartás
  • Középkor – Boszorkányégetés
  • Feudalizmus – Földesúri „első éjszaka joga”

És azon töprengett, hogy, ha majd miránk néznek vissza az ükunokáink, akkor mit fognak mondani, felmenőik, miben voltak igazán „eszementek”. És valami olyanra jutott, amit a Dalai láma is megfogalmazott az alábbi idézetben:dalai_lama_nem_elunk_1.jpg

Vagyis, sokan közülünk az ébren töltött kb. 16 órából,  napi 9-12 órát dolgoznak, hogy pénzt keressenek, majd fáradtan hazaesnek (esetleg előtte elmennek a gyerekért az iskolába, vagy ügyet intéznek), megvacsoráznak, beszélgetnek a párjukkal, megnéznek egy filmet, vagy elolvasnak egy könyvet, és másnap kezdik az egészet előröl. A pénzből meg lakásra vagy új autóra gyűjtenek, és jó esetben elmennek egyszer egy évben nyaralni. Ez főként a középosztályra igaz, mert „alacsonyabb rétegekben” az emberek a számláik kifizetésért dolgoznak ennyit.

A fenti sorokkal nem az embereket szeretném minősíteni, ez inkább egy társadalomkritika. És nehogy félreértsen valaki, ezzel az antréval nem azt akarom üzenni, hogy holnap mindenki menjen be a munkahelyére, és mondjon fel, majd másnaptól kezdje el megvalósítani a bakancslistáján lévő vágyait. (Bár munka mellett fontos lenne, hogy erre is maradjon időnk.)

A célom ezzel a bloggal több rétű:

  • Egyrészt, ha már ennyi időt töltünk munkával, akkor a munkahelyeket szeretném élhetőbb vállalatokká, örömteli szervezetekké tenni azáltal, hogy a „cikk”-eimben megmutatom, hogy miért éri meg, forintban is kifejezve, a cégtulajdonosok számára jó körülményeket teremteni munkatársaiknak, és költeni a munkavállalók jólétére. Továbbá remélem, hogy a bejegyzéseimnek lesznek vezetői szemléletformáló hatásuk.oromteli_szervezet.jpg

(Ennek a könyvnek az egyik társszerzője Lővey Imre, egy zseniális ember volt, és részben neki köszönhetjük, hogy a szervezetfejlesztés meghonosodott Magyarországon.)

  • Másrészt szeretném azt a gondolatot átadni, hogy boldog csak akkor lehetsz, ha az ébren töltött időd jelentős részét azzal töltöd, amit szeretsz csinálni. És mivel ez a munka, akkor olyan szakmát, vagy munkahelyet érdemes találnod, amiben jó és sikeres vagy, illetve ahol „otthon érzed” magad. Éppen ezért írok majd arról, hogy hogy tudod a jelenlegi munkádban megtalálni az önmegvalósításod. Milyen személyiségtípusnak, mit ad a munka, mi az inspiráló számára, mi az, ami megőrjíti. És, ha a mostani szakmádban sehogy sem leled az örömöd, akkor segítek abban, hogy ha szeretnél karriert váltani, akkor mit érdemes előtte végiggondolnod, és hogyan építsd fel lépésről lépésre az utad. foglalkozasod_szeresd_confucius.jpg
  • De a legfőbb célom annak az üzenetnek a közvetítése, hogy „a legtöbb dolog fejben dől el”, bármennyire is közhelyesnek hangzik. Éppen ezért fogok írni sokat az emberi működésről, másokhoz való hozzáállásunkról, a helyzetek értékelésére ható pszichológiai tényezőkről, stb.  gondolkodas.png

Ez a blog is úgy született, hogy 1,5 hónapja egy felháborító igazságtalanság ért, ami 2018-ra 6M Ft bevétel kiesést okozhat a számomra. Azért nem okozott, hanem csak okozhat, mert még nem adtam fel, küzdeni fogok érte, és nem elsősorban a pénz miatt, hanem főként az elv miatt, mert valaki visszaélt a hatalmával. (Ezt a témát dolgozza fel az egyik, hamarosan publikálásra kerülő cikkem.) fene_fenet_eszik_is_befejezi.jpg

Szóval a krízis helyzetből adódó belső feszültség, mostanra alkotó energiává vált bennem. Az első szakmai cikkem megjelent a HRportalon (Önérvényesítés vagy versengés?) és jelenleg 14 „cikk” van a fejemben, amit szeretnék megírni ebben a blogban.

 

Miért pont Workology360 és DualFocus?

A név ötlet egy volt kolléganőmtől és egyben kedves barátnőmtől, Dávid Enikőtől származik. Aki tökéletes példa arra, hogy, hogy lesz egy 200 fős vállalat sikeres marketingvezetőjéből egy még sikeresebb vállalkozó, aki a pilates oktatásban találta meg az önmegvalósítását. (honlap link)

De vissza a névhez! Az ötletet azonnal megvettem, ugyanis a Workology számomra a munka világát és a pszichológiát ötvözi. Én magam közgazdász vagyok, de több mint 15 éve foglalkozom pszichológia különböző területeivel. Munkaerő-közvetítőként kezdtem a pályafutásom, majd HR vezető voltam és 8-9 éve van saját szervezetfejlesztő, tréner cégem. Minden munkakörömben nagyon jól tudtam hasznosítani a számokra alapuló racionális gondolkodásomat, és a különböző pszichológiai képzéseken alapuló emberismeretet. A 360 (fok) és a DualFocus (ez a nick nevem) összekapcsolódik. Mindkettővel azt az üzenetet próbálom megfogalmazni, hogy egy-egy helyzetre több szempontból érdemes ránézni, egy-egy témát fontos körbejárni. Ez alatt értem a munkavállaló és cégtulajdonosi, cégvezetői szempontokat, illetve a profitabilitási és emberi szempontokat is.

A Dual Focus nem utolsó sorban a cégem neve is, és nem akarok álszent lenni, így a „világjobbító” :) törekvéseim mellett, a blognak természetesen van egy brand építő célja is.

Akit pedig érdekel, hogy ki van a billentyűzet túloldalán, talál egy nem szokványos bemutatkozást a honlapomon (www.dualfocus.hu), a Főoldalon, az „Ember a cég mögött” menüpont alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://workology360.blog.hu/api/trackback/id/tr3613263407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása